Защо намирате любовта, само когато спрете да я търсите?

Любовта е нещо любопитно и повечето хора я търсят безспирно. Изглежда, че жените са особено податливи на желанието, на чувството, че трябва да намерят някой, с когото да бъдат. Не мога да ви кажа колко пъти съм бил в компанията на приятели и в хода на разговора е възникнала темата за тяхната нужда от партньор в живота. Необходимостта и отчаянието на хората често се проявяват чрез тяхната уязвимост по пътя към любовта. Има само един проблем: празнотата и отчаянието не са привлекателни. Искате ли да знаете защо изглежда толкова често се случва, хората да си намерят партньор, когато не го търсят “щателно, на всяка цена“?

Продължете да четете следващите няколко точки по темата:

Спрете да оценявате всички като потенциалния „Един“.

Имам приятелка, която постоянно говори, че иска да се установи в трайна връзка с мъж. Всеки път, когато разговарям с нея, тя споделя, че оценява всеки мъж когото среща, като потенциален съпруг. Накрая трябваше да й кажа прямо: „Надявам се, че няма да се натъкнеш на този отчаян и окаян човек на пробните, опознавателни срещи, които правиш системно.“ Исках да и кажа, че мъжът (който и да е той) може да усети отчаянието и припряността на жената, а никой не иска да чувства, че е оценяван като потенциален партньор в живота, особено на първа среща.

Отчаянието се среща като признак на слабост.

Отчаянието и припряността могат са проява признаци на слабост и ниско самочувствие, които могат да потушат искрата преди тя да пламне. Когато човек отчаяно иска да намери партньор, той или тя може да не осъзнае, че искате да проведете просто един ведър, прозрачен разговор с открити карти, а притискате ситуацията и ще се свие или избяга от това. Не е нужно да разказвате историята на живота си и личните си моменти още при първата среща с някого. Част от привлекателността на някого е неговата загадъчност, която се смята, че е приятно и хубаво да се разкрива постепенно.

Когато спрете да търсите любовта, тя се появява.

Когато се срещнахме със съпруга ми, не търсех гадже, още по-малко съпруг. Не се бях отказала от перспективата, но бях в момент от живота си, в който това не беше моят фокус. Тъй като по това време бях съсредоточена върху собствените си занимания и професията, мъжете идваха от нищото и ме канеха на срещи.

Когато не търсите някого, когото да обичате, тогава хората са склонни да се появяват, съдбата иска да й „дадете въздух“. Добре е да се вижда, че сте съсредоточени върху своите рутинни занимания, работа и себереализация, това излъчва увереност на другите, дори и само като ви наблюдават. Фокусирането върху собствения ви жизнен растеж не само ви прави по-добър, стойностен човек, но и ви прави по-добър потенциален партньор в живота за ответната страна. Това е нещо, което излъчва от личността на човека и издава онази привлекателна увереност, която дава вкуса и обаянието му.

Непринудената любов е правилния подход.

Да бъдеш погален от „съдбата“, а не да форсираш, е много по-полезно и трайно, отколкото да се опитваш да намериш партньор сега и веднага. Да допуснеш правилния човек в живота си чрез случайност е много по-малко изтощително, отколкото да виждаш всеки човек като потенциално „единственият“ за теб, ще се съгласите нали. Ако позволите на любовта да ви открие, ще се чувствате по-щастливи и приятно изненадани, отколкото да се наденете забързани, на нещо фалшиво и измислено.

Не губете обективността си от прекаленото усилено търсене.

Постоянното търсене на любов може да намали способността ви да бъдете обективни към хората, които срещате. Ако тази обективност изчезне, как можете да разберете кой е подходящ за вас във връзката? След известно време изглежда, че всички са подходящи, защото вие го искате пренапънато, а не защото той или тя са подходящи. Виждал съм как жените правят тази грешка и губят способността си да правят разумни, последователни преценки за характера на другите.

Закон за привличането

Подобното привлича подобно“ е законът на привличането – не в смисъл, че искате да привлечете някой точно като вас по отношение на личностните черти, а че искате любовта да се обърне към вас, да я докоснете. Също така, зад концепцията стой идеята, че енергията, която отделяте, е привлекателна за осрещния, има така наречената от всички химия. Позитивността и спокойствието със сигурност ще привлекат любовта към вас в точния момент.

Намирането на любов не трябва се превръща тежест или обременяване.

Оставянето на любовта да се случи по естествен начин със сигурност ще ускори намирането на точния човек. Когато спрете да търсите, изглежда, че правилният човек неочаквано влиза през вратата. Понякога правилен психологически подход е – когато се откъснеш от нещо, то тогава се случва от само себе си. Намирането на любов не трябва да е обременяващо, а забавно. Не смятате ли, че е по-романтично, когато някой иска да бъде с вас, само защото това сте вие? Със сигурност така е и готино.

Търпението ще доведе и правилния човек, помнете това.

По-често, когато отчаяно търсите любов, ще е „изкочи възможността“, уж случайно, да попаднете на някой неприятен тип, който просто ще се появи от ъгъла. Търпението е ключът към намирането на точния човек и оставянето на течението, любовта да те намери сама, да се разгърне и пламне. Устремът към намирането на някой може да ви направи уязвими, да попаднете на грешния човек – такъв, който може би търси само мимолетни, не стойностни преживявания или пък да се възползва само от вас.

Така че, следващия път, когато сте навън с приятелите си, отпуснете се, поемете дълбоко въздух, забавлявайте се и бъдете себе си. Не се опитвайте толкова силно да накарате някой като вас, веднага да падне в обятията ви. Просто оставете любовта да разцъфти естествено. Може да се окажете влюбени по-рано, отколкото си мислите.

Tags: , , , , , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Последвайте ни

INSTAGRAM

Реклама

Последвайте ни