Как да използваме стреч фолиото за да стопим телесните мазнини

Отслабването е тема, чиято актуалност не отшумява. Съветите са много, някой от тях работят, други – не, но днес ще си поговорим за един доста необичаен начин за справяне с излишните килограми – отслабване с помощта на стреч фолио. През годините този метод постепенно беше обвит с мистика, а за него се носят какви ли не митове. Да видим как всъщност стоят нещата.

Един от най-често срещаните митове: Стреч фолиото премахва излишната вода от организма и това е причината за намалените килограми

Стреч фолиото помага за отслабване само в определени зони. Ако тялото ви е склонно към подуване, то ще окаже голяма помощ за премахване на излишната течност от проблемните зони. Тоест, ефектът от „отслабването“ в този случай ще се дължи на това. Що се отнася до телесните мазнини, те, за съжаление, остават непокътнати.

Каква е истината?

Всъщност, стреч фолиото ускорява кръвообращението и метаболизма. Топлообменът под фолиото е значително увеличен, което води до така наречения “ефект на сауната”. Тялото се опитва да охлади по всякакъв възможен начин и отделя течности. Но, уви, това не влияе по никакъв начин на процеса на отслабване, защото веднага след това тялото попълва водните си запаси.

Какво наистина помага за отслабване?

Ако подходим към този въпрос от научна гледна точка, тогава мазнините, съдържащи се в човешкото тяло, се разпадат на два основни компонента –  въглероден диоксид и на вода. И процесът обикновено започва, след като мозъкът даде съответния сигнал за необходимостта от него на редица хормони – хормон на растежа, глюкагон, норепинефрин, адреналин, TSH, MSH, ACTH и др. Освен това горните хормони преминават в кръвта и по всякакъв възможен начин насърчават процесите, спомагащи за изгарянето на мазнини от всички мастни клетки, “свързани” с този кръвен поток. И колкото по-силно е освобождаването на хормони в кръвта, толкова по-активно ще протича процесът на изгаряне на мазнини!

Различните силови тренировки работят отлично за отслабване – те създават вид стрес за тялото и по този начин провокират хормоните да работят по-дълго и по-интензивно, в резултат на което се изгарят много повече мазнини.

Кардио тренировките, при които се активира сърдечният мускул, също ще донесат много ползи – процесът на изгаряне на мазнини по време на такива тренировки също е доста активен. И, разбира се, за да изгорите напълно мазнините, в никакъв случай не трябва да забравяте за правилното хранене и за така нареченият калориен дефицит!

Стреч фолиото засилва ефекта на всички козметични кремове

Това вече не е мит. По време на спортни тренировки, стреч фолиото значително засилва ефекта на всички видове кремове или гелове, така че не бива да се отказвате от идеята да го използвате по този начин. Може да прилагате различни козметични средства под него, особено тези, които са отлични помощници за постигане на желаната хармония – различни антицелулитни продукти преди тренировка са отлична идея.  След като се нанесат върху кожата, проблемните зони се обвиват със стреч фолио на няколко слоя и това е всичко –  можете да започнете да тренирате!

Плюсовете от използването на стреч фолиото

Мнозина си задават един напълно логичен въпрос – ако фолиото изобщо не помага за отслабване, защо тогава толкова много представителки на нежния пол продължават да го използват много активно? Факт е, че то има някои много важни  предимства. Първо, помага за отстраняването на излишната течност от тялото, което е чудесен начин тялото да се отърве от токсините. На второ място, фолиото е незаменим помощник за „стягане“ на фигурата и изглаждане целулита. И не на последно място, то е отлично средство за премахване на умора – просто намажете тялото с любимото си етерично базово масло, към което сте добавили няколко капки ментово масло и се увийте в стреч фолио. Не след дълго ще се почувствате напълно бодри и свежи.

Тайни на употреба

Ако вземете предвид някои прости, но в същото време важни правила за използване на стреч фолиото за отслабване и разкрасяване, всички процедури ще са много по-ефективни.

Ето ги и тях:

  • Стреч фолиото може да забърза и направи по-ефикасно отслабването, ако тренирате увити в него. Нужно е да го използвате три пъти седмично в продължение на месец и ще се учудите от забележителните резултати.
  • Стреч фолиото може да се използва и през нощта. Известно е, че между десет часа вечерта и дванадесет часа сутринта човешкото тяло активно да произвежда соматропин, а това до голяма степен допринася за стартиране процесите на изгаряне на мазнини. Дори ако направите само пет такива процедури, като ги повтаряте през ден, можете да се отървете от поне един или два излишни сантиметра от талията или бедрата. Важно е обаче да съчетавате процедурите с физическа активност и спазване на нискокалорична диета.
Tags: , , , ,

Related Article

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Последвайте ни

INSTAGRAM

Реклама

Последвайте ни