Кухня Ирим, съчетана с хол – плюсове и минуси

Дебатът за това, дали е добре да комбинирате кухнята с хола не стихва дълго време. Привържениците на двата варианта, стигат до отворения план за естетически приятен и функционален вариант. Противниците от своя страна твърдят обратното. И така, струва ли си да се комбинира кухня Ирим с хол? Нека да разберем плюсовете и минусите на такава кухня-хол.

В повечето типични апартаменти първоначално не се предлагат трапезарии, за разлика от западните страни, където големите открити пространства са норма.

За реконструкция обикновено се мисли, когато функционалността на стаята не отговаря. Причините могат да варират. Нека се спрем на някои от тях:

Размерът на кухнята е толкова малък, че не побира всичко необходимо.

Голямото семейство няма възможност да се събира на масата, защото в стандартна кухня е невъзможно да общуват и готвят едновременно.

В просторен апартамент има логична необходимост от подходяща комфортна зона за отдих.

Домакинствата изискват постоянно присъствие и надзор, ако например в къщата има малки деца.

Денят е насрочен по минути, рядко у дома и дори по-рядко готвите. Няма нужда от напълно оборудвана кухня.

В такива случаи комбинираната кухня-хол е най-добрият вариант.

Първо, ще трябва да планирате целия проект за преустройство, в т. ч. кухни по поръчка. Това е скъпо и отнема много време. И, така с чиста съвест може да започнете да подреждате новото пространство, след това.

Просторната стая ще побере всички необходими мебели и уреди. Не е нужно да избирате, какво е по-необходимо в кухнята – съдомиялна машина или хладилник.

Всичко е близо и под ръка. Няма нужда да тичате с чинии и прибори за хранене, като подреждате масата.

Чрез увеличаване на използваемата площ може да издълбаете място за допълнително функционално пространство, например съблекалня или килер.

Има възможност да се създаде необичаен дизайн. Много съвременни стилове сами диктуват откритите пространства, без много дялове.

Като правило се добавя естествена светлина – броят на прозорците в една стая се увеличава.

В комбинираната кухня-хол има повече възможности за комуникация със семейство. В нея е и далеч, по-лесно е да следите децата.

Щом вече имате тази база за сравнение, лесно може да планирате своята кухня по поръчка.

Tags: ,

Related Article

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Последвайте ни

INSTAGRAM

Реклама

Последвайте ни