Обзавеждане за детска стая на децата, които растат

Много е важно да се грижите за средата на децата си, независимо, на каква възраст са. Това е така, защото мебелите влияят не само, върху психологическото, но и върху физическото състояние на малчуганите. Когато се избира обзавеждане за детска стая, внимание трябва да се обърне на материала на конструкцията. Трябва да се предвидят всички химически съставки, които да повлияят както положително, така и отрицателно на здравето на детето.

Днес пазарът на мебели предлага невероятно разнообразие от различни шкафове, рафтове и нощни шкафчета за деца. Това ви позволява да създадете удобно, стилно и най-важното – ергономично пространство в детската стая. Ето, защо родителите рядко срещат трудности по този въпрос. С работното място на ученика обаче ситуацията е различна. Тук внимателно, трябва да прецените плюсовете и минусите.

Факт е, че е доста трудно да се вземе решение за работна зона. Например, много родители се затрудняват в избора на бюро за компютъра, което да се използва и за домашна работа, да е трансформиращо се със специален наклон.

Може би ще е чудесно да купите готов комплект “маса + стол” и да го актуализирате с времето, както и спрямо ръста на детето. По този начин освежавате цялостния интериор на стаята много и по-често.

В случай, че мебелите отговарят на определени изисквания и стандарти ще е много по-лесно да направите избора на самото обзавеждане за детска стая.

Определено трябва да обърнете внимание на стола, защото детски мебели за растящи са не само удобни, но и изискват правилно разположение. Така, например на краката трябва да стоят плътно и равномерно, образувайки прав ъгъл между пищяла и бедрото на детето. Ако полученият ъгъл е твърде голям, трябва да потърсите по-ниски опции, а ако напротив ъгълът се изостри, ще ви е необходим по-висок стол.

За да се разбере приблизително, каква трябва да е височината от пода до стола, следва да се вземат за основа някои показатели. Такива са: дължината на подбедрицата на детето заедно с ходилото, плюс един или два сантиметра. Седалката да е равна и твърда, така че ученикът да не се разстила върху нея като желе, а да седи изправен. По този начин предотвратявате появата на болки в гърба при бебето и други неприятни заболявания на гръбначния стълб и опорно-двигателния апарат.

Съвет! Ако вече сте купили стол и сте направили лека грешка с височината, не бързайте да го връщате. Лекарите препоръчват под краката на детето да се постави специална пейка, а под гърба – възглавница.

За да намерите правилната маса за работното място на ученика, трябва да измерите:

Разстояние от върховете на пръстите до лакътната зона;

Разстояние от брадичката до масата.

Характеристиките на получените данни трябва да са еквивалентност в избора на обзавеждане за детска стая. При седене, раменете на детето трябва да са успоредни на масата, в противен случай се усеща постоянно напрежение, след това болка и появата на различни заболявания. Последните не могат да бъдат избегнати, ако нещата не са съобразени навреме.

Според стандартните показатели ширината на масата трябва да бъде най-малко един метър, докато оптималната дълбочина се счита за шестдесет сантиметра.

Щом вече знаете тези детайли, време е да пристъпите и към поръчка на вашето обзавеждане за детска стая.

0 Comments

Leave a Comment

Последвайте ни

INSTAGRAM

Реклама

Последвайте ни