12 лесни хакове, които ще подобрят любовния ви живот

Независимо дали сте самотни и сте готови да се впуснете, във връзка, която има своите нормални възходи и падения, или в брак, който от време на време граничи с версията на „съквартирант“, вероятно все още виждате, че може да има известно или пък трайно подобрение в любовния ви живот. Тогава, просто не се обезсърчавайте добрите взаимоотношения и щастливите мигове, просто могат да се завърнат при вас.

Романтици, радвайте се! – не е нужно да имате време за дълги разходки по плажа или енергия, за да създадете най-якия, мега дом, да правите всеки ден достоен, велик романтичен жест, за да желаната постигнете добрата връзка (някой има ли такъв вид време или енергия ???, супермен е един).

Ето 12 неща, които можете да направите днес, тази седмица или този месец, за да подобрите незабавно любовния си живот. Тъй като връзките не са като чифт памучни чорапи (само странична бележка, тъй като нося в момента такива и са толкова уютни, аз буквално не мога да се отделя от тях 🙂 ), изберете хаковете, които са подходящи за вас, и ги изпробвайте. За нула време ще имате връзката, която ви пасва като ръкавица (или, знаете ли, като чифт наистина уютни чорапи).

1. Изпратете подкрепящ текст на партньора си

Ако сте в група, вашата опашка от iMessage може да изглежда нещо като: „Можете ли да вземеш плодово мляко по пътя си към дома?“ „Срещата продължи дълго, ще закъснея с 15 минути. “Видя ли белите ми маратонки? Не мога да ги намеря никъде …” В ежедневните неща, се постига любовта, не в екстремни, гигантски, непосилни неща! Уведомяването на партньора ви, че мислите за него през целия ден, може да подобри изгради и в двамата манталитета на „съотборници“ във всичко. Опитайте „Успех на срещата!“ или „Как мина презентацията?“, да уведомите партньора си, че ви е грижа и искате да бъдете част от неговите малки победи и падения.

2. Разкършете се заедно, спортувайте заедно

Ако сте на поредната среща, откажете се от обичайната и форма, за кафе или вечеря и филм, за пикник по залез. Така не само ще покажете вашата толкова привлекателна, приключенска страна, но упражненията ще освободят ендорфини , които ви правят щастливи докато сте заедно, а и ви сближават. Без значение колко дълго или малко сте се срещали, тренировките с половинката ви могат всъщност да увеличат романтичното привличане .

3. Направете контакт с очите

Колкото и глупаво и просто да звучи, можете да изградите доверие и да установите положителни чувства само като погледнете някого в очите . Направете навик да слагате телефона си надолу, да откъсвате поглед от превъртането си в Instagram Story и да поглеждате партньора си в очите, когато му задавате въпрос или слушате какво говори. Ако в момента търсите партньор, трябва да внимавате и за контакт с очите – това е потенциален признак на привличане, така че поддържането на зрителен контакт подсъзнателно показва на друг човек, че се интересувате от него.

4. Опитайте когнитивна преоценка

Любовният хак на OG, наречен „The Marriage Hack“, се превърна във вирусна сензация по някаква причина. По същество тази емоционална преоценка (или „Брак хак“) означава разглеждане на конфликти и разногласия през очите на трета страна, която иска най-доброто за всички замесени в специфичната терапия. Целта е осъзнаване на пречките, пред които е изправен всеки един от двойката, като помагащият се опитва да мисли от различна гледна точка, да не е „впит“ в ситуациите и случките на двамата. Методът намалява тежестта, разглежда емоциите в дадени ситуации, като ги преформулира по начин, който ви позволява не само да разберете партньора си, но и как да разрешите проблема – това е като терапия за двойки „направи си сам“! Ели Финкел, професор по психология в Северозапад, твърди, че извършването на когнитивно преоценяване само веднъж годишно може да поддържа качеството във връзката ви.

5. Направете вашето нещо, за да бъдете отдадени на вашия живот

Нека бъдем честни. Независимо от това колко се фокусираме върху начина, по който изглеждаме, добре направения грим и добрия вид на косата могат да направят толкова много. Звучи като параграф от книга за самопомощ, но това е истината – увереността винаги идва с добрия външен вид. И отново, помнете, ако търсите партньор, първо бъдете уверени в живота си без такъв, гледайки се сам в огледалото.

Когато откриете някой, за когото си струва да се откажете от сингъл-стайла, не забравяйте да поддържате собствените си приятелства, хобита и интереси, освен тези с партньора. Ако застанете в крайна зависимост от човека до вас това не значи здрава връзка. Спомнете си за момент за Кари Брадшоу и помислете дали не прекарвате твърде много време с приятеля си (и дали не сте твърде зависими). Планирайте напитка с приятел си, вземете клас по рисуване, прочетете книга за кариерата си или върнете обратно любимото си хоби. Бонус: прекарването на “време разделено” може да помогне за прилив на енергия и ново вълнение за връзката ви (и не искате ли да говорите за нещо ново ??).

6. Използвайте правилото за обратно броене, за да вземате решения

Знаете ли онези нощи, в които вие и вашият партньор не можете да се споразумеете за ресторант, в който да се храните, и това води до кавга, защото единият или двамата сте хванати в „хватката“ на глада? Или как избирането на филм става изведнъж толкова трудно, колкото избора на цвят на боя за стените у дома? Ако вие и вашият партньор се мъчите да вземате малки решения заедно, облекчете напрежението и предотвратете спора, като използвате правилото за обратно броене, 5-3-1 . Един човек избира пет опции, а оттам другият го стеснява до три и т.н.

7. Създайте ритуал „здравей“ и „довиждане“

Раздялата – напускането на работа, отправянето към хранителния магазин, командировката – е просто ежедневие. Но този прост, ежедневен момент е изключително важен. Той може да бъде бърза, безсмислен и пропит с напрежение от стреса през работния ден, ИЛИ може да е най-добрите 60 секунди от деня ви. Без значение какво се случва, създайте ритуал, когато се поздравявате и когато се сбогувате, което сигнализира за близост. Прегърнете или целунете (или и двете!) И попитайте „как беше денят ви?“ или кажете „Ще ми липсваш!“ преди да си тръгне партньора. И тук е ключът: значи това. Не позволявайте на ритуала ви да се превърне в рутина – вложете смисъл в действията си и използвайте всяко „здравей“ и „довиждане“ като начин да се почувствате по-близки.

8. Кажете „Благодаря“

Благодарността е може би най-важната черта на щастливите двойки. Тя може да промени всичко в любовния ви живот, дава топлина и сигурност в добри и лоши дни. За да почувствате / излъчите повече благодарност, напишете списък с някои неща, които вашият партньор е направил, за да инвестира във връзката, или за да направи живота ви по-добър, независимо дали е комплимент, изненада или рутинна работа, която не е трябвало да прави, но е направил. За да позволите на партньора си да се почувства оценен, изразете произволно „благодаря“, когато не го очаква.

9. Слушайте музика

Не сте ли имали онези моменти, в които настроението ви тотално се променя въз основа на музиката, която слушате? Подходящият плейлист наистина може да пренесе ежедневието ви в “ти-ри-ри-рам“ територия ( саундтракът към „ Бащата на булката“ ще ви накара да се смеете, да плачете и да се влюбите, гарантирано). Пуснете музика, която ви създава настроение за любов (или просто „в настроение“ – което подобрява и любовния ви живот!) Във вашето пътуване до дома, докато правите вечеря или във фонов режим, докато работите. Независимо дали става дума за песента, на която сте танцували на вашата сватба, или за любимата ви плейлиста за любовна песен, музиката е най-бързият начин да се почувствате по-откликващи, обичливи към партньора си.

10. Планирайте време за двамата

Вземете свободно време от списъка със задачи (където това свободно, никога няма да се случи) в календара си. Ако нямате време за нощно излизане с натоварения си график, погледнете напред в седмицата и разберете различните часове, в които можете да имате кратки интервали от качествено време заедно – пийнете кафе преди работа, правете ежедневните си тренировки заедно, вместо отделно (вижте №2) или изпийте чаша вино, след като децата си лягат дадена вечер.

11. Хванете се за ръце

Без значение какъв е вашият любовен език , физическото докосване доказано засилва близостта между двама души, много са писали за това дори медицинските величия – изследвано е многократно с опити 🙂. С по-малко сложни думи, държането за ръце може да подобри вашата увереност в любовта, подкрепата на партньора ви и засилва цялостната близост във връзката. Мислете за държането на ръка като за непосредствено средство за сближаване. Ако не сте фен на силните прегръдки през кръста, хванете се за ръцете в колата, на дивана, докато прекалявате с Game of Thrones , или под масата, когато вечеряте навън (бонус точки за подлост!).

12. Изпишете съмнения в отношенията и несигурност

Ако несигурността ви кара да мислите негативно за любовния си живот, запишете непосредствената мисъл и тогава, това, което логиката ви казва, е истината. Например, ако партньорът ви не се обади, когато каже, че ще го направи, непосредствената ви негативна, обърната към него мисъл, може да бъде виновна за формиране на постоянен недостатък на характера при него („Той е твърде егоистичен, за да мисли за мен“), („Забравил е за мен, защото не ме обича достатъчно ”); знаете, че мислите се материализират, не чувате това за първи път, нали? След това помислете за действителното логическо обяснение („Това е необичайно натоварен ден на работното му място, така че те няма време да се обади“). Записването на мисли ще ви позволи да забележите и промените нездравословните мисловни модели. Логизирайте изхода си от нелогичните разсъждения и не препускайте в отрицателните заключения в любовния си живот.

Tags: , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Последвайте ни

INSTAGRAM

Реклама

Последвайте ни