26 романтични начина да покажете любовта си към някого

Така, намерили сте някого, когото да обичате и който ви обича също вас. Добре изиграно, добра новина! Дано ви харесват достатъчно, за да искате и вие да ги задържите дълго време. За съжаление понякога може да е твърде лесно да попаднеш в коловоза на отъпканото ежедневие и дори да го сведеш до рутина. За щастие има ред неща, които можете да направите, за да покажете любовта си, да запазите романтиката жива и да накарате любимия си да се почувства специален.

1. Излезте извън клишетата

Не правете неща, които казват че „трябва“, защото хората казват за тях, че са романтични. Осъзнавам, че това твърдение е малко иронично, като се има предвид, че пиша статия за романтиката, но ме чуйте. Ако розите, шоколадите и скъпите вечери не са вашето нещо, не го правете! Новината е, че не всяко момиче харесва тези неща, това учудва ли ви? Не ползвайте изречения като „Знам, че не го правя”, “Всъщност не сме еднакви”, изтъркани са и не спасяват положението. Отделете наистина време и усилия, за да бъдете романтични по начин, който другият човек ще оцени.

2. Отменете партньорката в някои домакински задължения

Това може да не звучи особено романтично, но спасяването на другарката ви от извършването на някои от домашните работи, които мразят, е адски секси.

3. Гответе любимото ястие на партньора

Храната притежава повече власт над страстта, отколкото хората си мислят. Разбира се, трябва да се храним, за да живеем, но също така самата храна има способността да събира хората. Защо иначе повечето големи празници и тържества биха имали голям елемент, свързан с храната? Нищо не е по-хубаво от това да се приберете у дома след дълъг ден и да намерите някой не само вече се е погрижил за вечерята, но и това, че храната на масата е една от любимите ви.

4. Поръчайте от любимото място на партньора

Не сте добри в готвенето? Няма проблем, поръчайте вкусна храна от любимия ресторант на партньора си. Твърдо вярвам, че това е далеч по-романтично от “вечната“ теория за излизането да хапнем и че това задължително, и винаги спасява положението. Вие сте в уюта на собствения си дом и следователно можете да се отпуснете. Освен това не е нужно да се занимавате с нито с персонал, нито с други разсейващи обекти.

5. Излезте на вечеря

Може би вие двамата обичате да ходите на вечеря и бихте предпочели това, отколкото да хапнете у дома. Просто не забравяйте да го / я заведете някъде, където обича. Отново това не означава, че трябва да е изиграно по клише. Ако той / тя предпочита ливанския ресторант по улицата пред френското бистро, заведете го/я там. Ако това означава, че ще имате дъх на чесън през следващите три дни, добре, току-що току-що сте доказали своята жертвена любов.

6. Спонтанна дата!

Изненадайте партньора си със спонтанна, предимно непланирана дата. Насочете се някъде и тръгнете по течението, или може би вземете произволно посока. Понякога е хубаво просто да нарушите рутината на ежедневието, стига да не на попаднете в съвсем непредвиден филм на ужасите от тоталната непрвдвидимост.

7. Говорете с партньора си

Може да бъде лесно да спрете да говорите ежедневно, особено в дългосрочна връзка. Може би ви е станало прекалено удобно или не се чувствате като че ли има какво да се каже. Просто опитайте! Може да откриете нещо, което никога не сте знаели, което, надяваме се, ще бъде положително нещо, за разлика от откриването на вашите първи братовчеди или нещо подобно.

8. Слушайте се!

Може да бъде още по-лесно да не слушате регулярно, когато сте били с някого за дълъг период от време. Може да не го знаете, но ако не слушате човека до вас в ежедневието, може да бъде наистина вредно за взаимоотношенията. Независимо дали смятате, че темата не е толкова интересна или имате чувството, че вече сте чули всичко, направете усилие да слушате. Това е човекът, който би трябвало да означава най-много за теб, защо не би те интересувало какво имат да каже, нелепо е нали?

9. Оценявайте съветите на човека до себе си

Това може да бъде всичко – от големи житейски проблеми до по-малки неща, като препоръка за телевизионно предаване. Повярвайте ми, вбесяващо е да препоръчате нещо на партньор, само да го игнорирате или забравите и след това той да дойде при вас шест месеца по-късно, със „страхотно шоу, препоръчано от приятелите ви“. Не бъдете този човек.

10. Участвайте в дейности, които харесва партньора

Постарайте се поне да опитате и оцените някои от нещата, които той обича, дори и да не сте най-големият фен. Това ще покаже, че проявявате интерес и понякога може дори да бъдете приятно изненадани от споделените мигове. Например, гледам много повече НБА, отколкото някога съм очаквал, но в момента открих, че го харесвам. Не се застъпвам за това, че трябва да промените кой сте за някого, но опитването на нови неща не е лошо.

11. Празнувайте!

Освен ако партньорът ви е крайно „неблагонадежден“ за това, правилно е да празнувате неща като годишнината си, рождени дни и т.н. Ясно е, може би желанието да направите това ще намалее с времето, но опитайте да запалвате този пламък, периодично и отново. Ако този човек е любовта на живота ви, не трябва ли да искате да празнувате и да направите празнични поводи във всички важни етапи на връзката си? Можете да направите това по какъвто и да е начин, който подхожда и на двамата, важното е да покажете на другия колко много означава, че го имате в живота си.

12. Направете рождения му/й ден специален

Отново това се препоръчва само ако наистина харесвате и двамата рождени дни. Накарайте партньора си да се почувства като най-важния човек в света на рождения си ден. Спускането до търговския център преди деня и вземането на каквато и да е тривиална вещ, която можете да намерите, и връчването й в пластмасова торба няма да го накара да се чувства добре от „жеста“. Всъщност той дори могат да се усъмни колко наистина означава за вас. Не казвам, че трябва да похарчите много (или дори някакви определена сума) пари, подаръците не трябва да бъдат натрапчиви и за се „изхвърлите“. Просто се уверете, че показвате на човека до себе си, че времето, мисълта и любовта са влезли във порите на всичко, което правите за него.

13. Кино вечер

Направете свой собствен филмов маратон с някои от любимите филми на вашия партньор.

14. Просто се мотай

Имал ли партньорът ви преживян скучен ден? Вървете при него и го разтърсете. Обичта прави така, че със сигурност да можете да трансформирате деня към по-приятен, само поради факта, че сте заедно.

15. Захвърлете устройствата за комуникация

Това е особено важно, ако сте на вечеря или правите определена дейност заедно. Невъзможността да преминете успешно през една вечер, без да сте залепени за вашия iPhone, не само убива романтиката, но е и доста обидно за отсрещния – вашият любим човек.

16. Направете закуска на любимия човек

Това е подобно на идеята за вечеря, но кафето е включено и кофеинът прави всичко по-добро. Ако можете да се измъкнете, изненадайте ги със закуска в леглото. Разбира се, това може да е клише, но предпочитам да го спомена като изпитана и истинска класика.

17. Обсъдете своите фантазии

Покажете на партньора си, че му се доверявате, като споделяте с него своите романтични и сексуални фантазии и му позволявайте да прави същото. Важно е да поддържате сексуалния си живот активен и да не го оставяте да застива никога.

18. Действайте върху фантазиите

Наистина се надявам това да не се нуждае от обяснение.

19. Целунете човека до себе си

Това, че сте във връзка от дълго време, не означава, че целуването трябва да излиза през врата на дома ви. Полагайте усилия да се ангажирате с целувките с партньора си, дори ежедневно. Това ще ги накара да се чувстват също толкова специални и привлекателни, колкото когато сте имали първата си целувка.

20. Изкъпете се заедно

Това може да не е изпълнимо за всички, но ако имате достъп до вана, горещо го препоръчвам. Ако случайно имате телевизор за баня, имам само това да предложа, кажете: В колко часа мога да дойда?

21. Казвайте, често че го/я обичате

И нямам предвид това да става механичен навик, не мислете по този начин, не го правете рутина.

22. Изпращайте романтични и нестандартни SMS

Това, че сте заедно от известно или пък дълго време, не означава, че не можете да се забавлявате и да се вълнувате от връзката. Накарайте партньора да очаква с нетърпение да се прибере у дома, като му изпратите някои як, непредвидим“ SMS. Вълнуващо е и ще го накара да се чувства привлекателен и желан. Дано шефът не види :)

23. Гледайте се един друг по време на болест

Ако партньорът ви е болен, направете всичко възможно, за да се чувства удобно, защитен, и обгрижен. Дайте топлина, сила и вдъхнете увереност.

24. Купете спонтанен подарък

Това може да бъде всичко – от видео игра до любимия му бонбон. Паричната стойност не е важна, а фактът, че сте му подарили нещо „само защото така“.

25. Правете комплименти

Защото е хубаво, те се оценяват винаги.

26. Не позволявайте на романтиката да умре

Да се успокоите, че се притежавате един друг не е добра идея, не позволявайте на страстта и романтиката да изчезва дори и уж за кратко. Може не винаги да можете да поддържате същите пеперуди, които сте изпитвали на първата си среща, но можете да сте сигурни, че всеки иска да се чувства обичан и специален всеки ден.

Tags: , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Последвайте ни

INSTAGRAM

Реклама

Последвайте ни