4 уж здравословни храни, които всъщност вредят на здравето

Тъй като здравословните храни заемат все повече място по рафтовете за хранителни стоки, става все по-трудно за хората да избират такива, които са наистина такива, каквито твърдят указанията на етикетите им.

Много от тези „здравословни“ възможности са по същество добре прикрити нездравословни храни, пълни със захар, натрий, трансмазнини и други добавки, които намаляват хранителната им стойност.

По този повод ви представяме списък някои популярни, привидно здравословни храни, които всъщност вредят на вашата форма и здраве:

Готови смутита

Готовите смутита често се приготвят с плодов сок като основа, което ги прави такива, които са с високо съдържание на захар и калории.

Вместо това можете да си направите смути в домашни условия, като използвате замразени плодове и зеленчуци, обезмаслено мляко и протеин на прах.

Газирани диетични напитки

Нулевите калории не означават нулево въздействие върху тялото. Подсладителите могат да причинят газове и подуване на корема. А и като цяло газираните продукти не се препоръчват от лекарите. Ако прекалявате с дневния прием на такива, макар и без калории, трябва да се постараете да го ограничите колкото се може по-бързо.

Протеинови блокчета

Подобно на много преработени храни, пакетираните протеинови блокчета съдържат различни форми на подсладители и захари, излишни мазнини като палмови и слънчогледови масла и аромати и синтетични оцветители. Най-добре е да потърсите барове с етикет, който да изброява истинските хранителни съставки, а не тези, които е невъзможно да се разпознаят, защото имат специфични обозначения.

Ароматизирано кисело мляко

Киселото мляко е един лесен начин да получите повече пробиотични бактерии заедно с калций, протеини и витамин D. Но трябва да стоите далеч от ароматизираните видове, тъй като повечето от тях съдържат много захар.

Разбира се, не е задължително да избягвате напълно и да се лишите завинаги от всички горепосочени продукти. Но е важно да знаете какво ядете и как то се вписва в целите, които сте си поставили.

Tags: , ,

Related Article

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Последвайте ни

INSTAGRAM

Реклама

Последвайте ни