7 решения, които могат да спасят връзка

Скалист път? Върнете любовния си живот на правия път.

Рядкост са двойките, които не се сблъскват с поне няколко сериозни неравности по пътя. Ако вие обаче разпознаете, за вас самите, предварително кои са тези проблеми във връзката, ще имате много по-голям шанс да ги преодолеете.

Въпреки че всяка връзка има своите възходи и падения, успешните двойки са се научили как да управляват неравностите и да поддържат любовния си живот, казва брачният и семеен терапевт Мич Темпъл, автор на „Бракът се превръща“. Те се мотаят там, справят се с проблемите и се учат как да работят чрез сложните въпроси от ежедневието. Мнозина правят това, като четат книги и статии за самопомощ, посещават семинари, посещават консултации, наблюдават други успешни двойки или просто използват проби и грешки.

Проблем с връзката: Комуникация

Всички проблеми в отношенията произтичат от лошата комуникация, според Илейн Фантъл Шимбърг, автор на Blending Families. „Не можете да общувате, докато проверявате телефона си, гледате телевизия или прелиствате спортната секция“, казва тя.

Стратегии за решаване на проблема:

Уговорете реална среща помежду си, казва Шимберг. Ако живеете заедно, включете мобилните телефони на вибриране, поставете децата в леглото и оставете гласовата поща да приема повикванията ви.

Ако не можете да „общувате“, без да повишавате глас, отидете на обществено място като библиотеката, парка или ресторанта, където ще се смутите, ако някой ви види да крещите.

Създайте някои правила. Опитайте се да не прекъсвате, докато партньорът ви не проговори, или забранете фрази като „Ти винаги …“ или „Ти никога ….“

Използвайте езика на тялото, за да покажете, че слушате. Не рисувайте, не гледайте часовника си или не пипайте ноктите на ръцете си. Кимнете, така че другият човек да знае, че получавате посланията, и префразирайте, ако трябва. Например кажете: „Това, което чувам да казваш, е, че се чувстваш зле от това, че имаш повече домакински задължения у дома, въпреки че и двамата работим. Това те претоварва и изморява.“ Ако сте прав, другият може да потвърди. Ако това, което другият човек наистина е имал предвид, е: „Хей, ти си мърляч и създаваш повече работа за мен, като трябва да вдигам след теб“, то определено може да се опита да го каже нормално, в нормален разговор, за да го има ефектът на промяна.

Проблем с връзката: Секс

Дори партньорите, които се обичат, могат да се разминават сексуално. Мери Джо Фей, автор на „Уважаеми, а не тази вечер“, казва че липсата на сексуално самосъзнание и образование влошава семейните проблеми. Сексът е едно от последните неща, от които трябва да се откажете, казва Фей. „Сексът“, казва тя, „ни сближава, освобождава хормони, които помагат на тялото ни както физически, така и психически, и поддържа химията на здравата двойка здрава“.

Стратегии за решаване на проблема:

План, план, план. Фей предлага да си уговорите среща, но не непременно през нощта, когато всички са уморени. Може би по време на съботния следобеден сън на бебето или „бърза работа преди работа“. Помолете приятели или семейство да водят децата всеки втори петък вечер за преспиване у тях. „Когато сексът е в календара, това увеличава очакванията и тръпката ви“, казва Фей. Промяната на прийомите, стандартните похвати, може да направи секса също по-забавен, казва тя. Защо да не правите секс в кухнята? Или до огъня? Или изправени в коридора?

Научете какво наистина възбужда вас и вашия партньор, нека всеки от вас измисли личен „Секси списък“, предлага калифорнийският психотерапевт Алисън Коен. Разменете списъците и ги използвайте, за да създадете повече сценарии, които да ви включат и двамата.

Ако проблемите ви със сексуалните отношения не могат да бъдат разрешени сами, Фей препоръчва да се консултирате с квалифициран сексуален терапевт, който да ви помогне да разрешите и разрешите проблемите си.

Проблем с връзката: Пари

Проблемите с парите могат да започнат още преди да бъдат разменени сватбените обети. Те могат да произтичат например от разходите за ухажване или от високата цена на сватбата. Фондациите и фирмите за кредитно консултиране препоръчват на двойките, които имат проблеми с парите, да поемат дълбоко въздух и да водят сериозен разговор за финансите, също да се консултират при нужда със специалисти – не всеки трябва да знае всичко.

Стратегии за решаване на проблема:

Бъдете честни относно настоящото си финансово състояние. Ако нещата са тръгнали към упадък, продължаването на същия начин на живот е нереалистично.

Не се приближавайте към обекта – човекът отсреща, в разгара на битката. Вместо това отделете време, което е удобно и не представлява заплаха и за двама ви.

Не крийте доходи или дългове. Донесете финансови документи, включително скорошен кредитен отчет, банкови изплащания, банкови извлечения, застрахователни на масата полици, дългове и инвестиции.

Не обвинявайте.

Създайте общ бюджет, който включва спестявания.

Решете кое лице ще отговаря за плащането на месечните сметки.

Позволете на всеки от двамата да има независимост, като отделя пари, които да се харчат по негова преценка.

Вземете решение за краткосрочните и дългосрочните цели. Добре е да имате индивидуални цели, но трябва да имате и семейни цели.

Говорете за грижа за родителите си с напредването на възрастта и как да планирате по подходящ начин финансовите им нужди, ако е необходимо.

Проблем с връзката: Борба за домашните задължения

Повечето партньори работят извън дома и често на повече от една работа. Така че е важно справедливо да разделите труда у дома, казва Полет Куфман-Шерман, автор на „ Запознанства отвътре навън“.

Стратегии за решаване на проблема:

Бъдете организирани и ясно договорете съответните работни задължения на всеки у дома, казва Куфман-Шерман. „Запишете всички домакински задачи и се договорете кой какво прави.“ Бъдете честни, за да не се създава негодувание и напрежение.

Бъдете отворени за други решения и варианти, казва тя. Ако някой от вас харесва домакинската работа, другият партньор може да изпере прането и изчисти двора. Можете да проявите креативност и да вземете предвид предпочитанията – стига да е честно и за двама ви.

Проблем с връзката: Не превръщайте връзката си в приоритет

Ако искате да продължите любовния си живот, превръщането на връзката ви във фокусна точка не трябва да приключва, когато кажете „аз го правя, ти не“. “може ли така сега“. ” Връзките губят блясъка си. Така че поставете вашите приоритети”, казва Карън Шърман, автор на ” Брачна магия”! Намерете го, запазете го и го направете последен .

Стратегии за решаване на проблема:

Правете нещата, които сте правили, когато сте били за първи път: Покажете благодарност, изкажете си комплименти, свържете се през деня и проявете интерес един към друг.

Планирайте заедно дати. Планирайте времето заедно в календара, точно както бихте направили всяко друго важно събитие в живота си.

Уважавайте се един друг. Кажете „Благодаря“ и „Оценявам …“ Това дава на партньора ви да разбере, че той е от значение.

Проблем с връзката: Конфликт

Случайните конфликти са част от живота, според базираната в Ню Йорк психоложка Сюзън Силвърман. Но ако вие и вашият партньор усещате, че участвате в собствената си кошмарна версия на филма „ Денят на мрака“ – т.е. Едни и същи отвратителни ситуации продължават да се повтарят ден след ден – време е да се освободите от тази токсична рутина. Когато полагате усилия, можете да намалите гнева и да погледнете спокойно на основните проблеми.

Стратегии за решаване на проблема:

Вие и вашият партньор можете да се научите да спорите по по-любезен начин, казва Силвърман, така и разборът и изводите от конфликтите ще имат някаква практична стойност.

Осъзнайте, че не сте жертва. Вашият избор е дали ще реагирате и как ще реагирате.

Бъдете честни със себе си. Когато сте в разгара на спор, коментарите ви насочени ли са към разрешаване на конфликта или търсите компенсации? Ако вашите коментари са обвинителни и нараняващи, най-добре си поемете дълбоко въздух и променете стратегията си.

Промени го. Ако продължите да отговаряте по начина, който ви е донесъл болка и нещастие в миналото, този път не можете да очаквате различен резултат. Само една малка смяна на тона може да направи голяма разлика. Ако обикновено скачате направо, за да се защитите, преди партньорът ви да приключи, задръжте за няколко минути. Ще се изненадате как толкова малка промяна в темпото може да промени целия тон на спора.

Дайте и получете. Извинете се, когато грешите. Разбира се, че е трудно, но просто опитайте и гледайте как се случва нещо прекрасно.

„Не можете да контролирате поведението на никого“, казва Силвърман. И „Единственият, който отговаря за вас, сте вие.“

Проблем с връзката: Доверие

Доверието е ключова част от връзката. Виждате ли определени неща, които ви карат да не се доверявате на партньора си? Или имате нерешени проблеми по принцип, които ви пречат да се доверите на другите?

Стратегии за решаване на проблема:

Вие и вашият партньор можете да развиете доверие един към друг, като следвате тези съвети, казва Фей.

Бъдете постоянни.

Бъдете навреме.

Правете това, което казвате, че ще правите.

Не лъжете – никакви малки и невинни лъжи към вашия партньор или към другите.

Бъдете честни, дори в спор.

Бъдете чувствителни към чувствата на другия. Все още можете да не се съгласите, но не е важно да се интересувате регулярно как се чувства партньорът ви.

Обадете се, когато кажете, че ще го направите.

Обадете се, за да кажете, че ще се приберете късно.

Носете справедливия си дял от натоварването.

Не реагирайте прекалено и избухливо, когато нещата се объркат.

Никога не казвайте тежки думи, не можете да ги вземете обратно.

Не ровете в стари рани.

Уважавайте личното пространство на партньора си.

Не ревнувайте.

Бъдете добър слушател.

Въпреки че във връзката винаги ще има проблеми, Шърман казва, че и двамата можете да направите неща, за да сведете до минимум проблемите в брака, ако не и да ги избегнете изобщо.

Първо, бъдете реалисти. Мисленето, че вашият партньор ще отговори на всички ваши нужди – и ще може да ги разбере, без да го упътите и напътствате – е холивудска фантазия. „Поискайте това, от което се нуждаете директно“, казва тя.

След това използвайте хумор и усмивка – научете се да оставяте нещата да се случват, да се наслаждавате един на друг повече.

И накрая, бъдете готови да работите върху връзката си и да се вълнувате истински за просперитета й. Не мислете най-лекомислено, че нещата биха били по-добри с някой друг. Ако не се обърнете към проблемите лице в лице, същите липси на умения за справяне, които ви пречат сега, ще продължат да съществуват и пак ще създават проблеми, независимо в каква точно по тип връзка сте.

Tags: , , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Последвайте ни

INSTAGRAM

Реклама

Последвайте ни