Какво е любов и какво не e

Да! Безусловната любов наистина съществува и това не е просто мит. Но се разбира само когато за първи път правим опит да разберем какво е условна любов.

Днес всички говорят за любовта, сякаш е зар. Едва ли правим опит да познаем съдържанието на думата „ЛЮБОВ“ извън изписаните 5 БУКВИ. Малцина от нас, които твърдят, че знаят значението на тази дума, говорят за емоционалната й връзка с нашето същество и / или за химическия й стремеж, когато сме с противоположния пол.

Не го бъркайте … има „Условна и безусловна любов“ и ще разгледаме разликите и ще помогнем да разберем безусловната любов.

Условна любов: Очаквате възмездие за всяко действие пропорционално на вашия емоционален или материален принос.
Били ли сте във връзка, в която очаквате възнаграждение за всяко действие пропорционално на вашия емоционален или материален принос?

Например днес можете да намерите многобройни платформи за онлайн запознанства, където хората дават профил на личността си и да търсят подходящи партньори, споделящи подобни черти или просто притежаващи желани черти, които наричат ​​„Перфектното съвпадение“. Това е особено очевидно при Sugar daddy / Sugar babies на многобройни платформи, където богатите мъже или жени (самотни или женени) търсят емоционална зависимост, общуване и / или сексуално удовлетворение от по-младите мъже или дами и от своя страна или плащат сметките си, или просто гарантират своите материално удовлетворение и обратно. Това е процес на даване и вземане и разбира се, докато всеки партньор получава удовлетворение, връзката продължава и всеки изпитва страхотно чувство за удовлетворение.

Това означава, че за тази любов има противоположна емоция, която е „Омраза“. След като някой от влюбените по подразбиране дава или отнема според пропорцията им, любовта може да умре или дори да се превърне в омраза. Тук вие знаете лимита си, какво сте готови да дадете и вземете и в каква пропорция. Всеки индивид се чувства като свръхчовек и контролира другия, когато е негов ред да даде или да вземе и няма нищо повече от взаимно удовлетворение. Не търсите някой, с когото да споделите цялото си аз, а просто някой, който да ви завърши. Това е условна любов.

Откривам, че баща ми ми показва повече любов и привързаност по всяко време, когато направя точно така, както той ми нарежда, дори когато те са против собствената ми воля и щастие. Това просто означава, че има оттегляне на привързаността винаги, когато той следва собствената си воля или просто обмисля своето щастие и силата, която стои зад неговото действие. Разбира се, това е условна любов.

Напротив,

Безусловна любов: Вие приемате целия човек
Безусловната любов често се тълкува погрешно от много хора. Те просто използват това като грешна причина да продължат в неблагоприятна връзка или просто да убедят някого да ги управлява. Дори когато не са сигурни какво е това, те го използват неправилно за някакъв идеал, който търсят, както чувате да казват; „Вярвам в това да обичам хората, преди те да могат да се обичат“. Някои дори стигат толкова далеч, за да кажат, че „ще обичат безусловно, защото имат специално убеждение“. Това е пълна грешка.

Сега нека разгледаме това … не „Обичам те, дори и да се държиш лошо с мен“, а „Обичам те каквото дава животът“. Ако критично разгледате тези фрази, ще разберете, че втората фраза означава „във всяко състояние на живота ще те обичам“. Това е безусловна любов. Това, което поддържа двойките заедно, не са местата, които са посетили, или нещата, които правят общо, а отговорите им, когато има предизвикателство за преодоляване. Това, че обичате някого безусловно, не означава, че понякога не се чувствате разочаровани от действията му и ако сте разочаровани от него, не означава, че привързаността ви е намалена или оттеглена. Просто изпълнявате факта, че сте човек.

Безусловната любов просто се определя от експертите като привързаност без условия или ограничения (вечна любов). С други думи, това се нарича пълна любов. Но хората обикновено наричат ​​тази любов „дълбока любов“ или привързаността, която изпитвате към някого, че можете да направите каквото и да е, за да го зарадвате.

Като цяло всички влюбени се позовават на тази любов, но това, което всъщност имат, е условната любов. Ясното разбиране на безусловната любов ще ви разкрие върховната сила на самоприемането, защото това е нейната основа за здравословен и дългосрочен успех във връзката. Неговият източник е духът и той извира от всеки, без да очаква нещо в замяна да се класира за него.

Не е нужно да правите нищо, за да угодите на някого да ви приеме или да ви покаже обич, нито да очаквате нещо от някого. Но означава ли това, че ние просто приемаме и се съгласяваме с всички за всичко, дори когато това ни обижда? Не. Това означава, че уважаваме, проявяваме доброта, сътрудничество и проявяваме обич към всички и към всичко около нас, включително и към нашите домашни любимци. Тази любов е част от нас и ние сме.

Истинската любов е свързана със самоприемането

Безусловната любов е духовна, самоприемане, самопрощаване, психическо здраве, хармония и красота и емоционален баланс. Ако ви липсва някое от тях, може да се биете с условна любов до края на живота си.

Ами да простиш на другите, когато не можеш да си простиш? Можете ли да си сътрудничите и с други, ако не можете да ги приемете първо? По същия начин, по който не можете да проявите истинска привързаност към някого, когото очаквате да се държи точно точно както искате, защото той има нужда от нещо от вас. Само с тези характеристики можете да усетите красотата на безусловната любов. Това не означава, че и двамата индивиди не дават или не вземат нищо или изобщо не се възползват, но това е просто от собствена воля и благословията му тече отвътре върху всичко, с което влиза в контакт.

Когато знаете истинското значение на любовта, много проблеми във връзката няма да се появят на първо място

Много е важно да разберете какво е безусловна любов и това ще ви помогне да преодолеете много предизвикателства във връзката. Когато не успеете да разберете концепцията за тази любов, често се чувствате предадени от очакванията си. Също така, хората, които бъркат тази любов с противоположната „условна любов“, често изглеждат като перфекционисти и им е много трудно да приемат всички, с които контактуват, с изключение на избраните малцина, с които очакват взаимно удовлетворение. Тъй като са възнаградени за това, че правят нещата правилно, от кого е поискано, те израстват с мисленето, че всички трябва да бъдат като тях, или са по-ниски или фалшиви и в крайна сметка се третират, както се отнасят с другите. Това носи омраза и неестествена обич.

Наистина разбирането на тази концепция носи изцеление, божествена красота, хармония и чиста доброта във всичко, с което контактуваме.

0 Comments

Leave a Comment

Последвайте ни

INSTAGRAM

Реклама

Последвайте ни